En iyi Tarafı Yangın Söndürme Sistemleri

Binalarda başlayan yangınlarda söndürme faaliyetleri derece önemli olan gayrı bir konu zindeların tahliyesi olduğu sinein yangın bapları, yangın merdivenleri ile beraberinde bu gösterişü üstlenmektedir. Binanın karıninden çıkış yazan levhalarla yeri nişanlık edilen yangın bapları sınırlı bir ısıevet dayanabilecek şekilde yapım edilmektedir.

Yerleştirilecek hidrantların, itfaiye ve araçlarının amelî yanaşabileceği ve bağlamlantı yapabileceği şekilde düzenlenmesi gerekir.

Oteller ve Gezim Tesisleri İçin Yangın Emniyetliği Kurumsal hafızayı muhafaza etmek ve arşivlerin yangın güvenliğini sahip olmak derunin en ülküsel yangın güvenliği metotları.

Yangın dolapları içinde makaraya soluklı bir yangın hortumu ve akarsu rahatışını denetleme eden vanalar mevcuttur. Sabit boru sistemleri ile binaya taşınan su, yangın dolaplarında kullanıma müheyya şekilde bekler.

Yangın hortumlarının giderek açılıp birbirine yapışması engellenerek makaraların da zaman ahit kullanılması gerekmektedir. Her yangın ürünü üzere makaraların da falma ihtiyacı vardır.

Yangın anında kullanma kucakin en amelî ulaşılabilecek yerlere monte edilen ve farklı muhteviyat barındırabilecek nitelikte üretilen yangın dolapları genel olarak kuru tertibat ve vıcık vıcık düzen olarak iki ana gruba ayrılır. Bunların taliı esna göstermelik yangın dolapları da çatı iç mimarisine şayan şekilde tercihen kullanılabilmektedir.

Yangını arama ika ve yangın hasarını azaltma konusunda etkilerini istatistiklerle ispatlamış bu ekipmanlar, bir binanın yangın güvenliği konusunda alabileceği en sağlam önlemlerdendir.

Halon Gazları; Renksiz ve Yangın Söndürme Sistemleri kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren müteselsil tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği hüsran nedeniyle kullanmaı yasaklanmıştır.

Harbi gazlı sistemler, alandaki malzemenin kıymetli ve duyarlı başüstüneğu, deniz hasarının katiyen kabul edilemeyeceği ortamlarda güçlü şekilde kullanılırlar.

Yangın söndürme sistemleri, binalara kalıcı olarak yerleştirilen ve yangınları şiddetlica bastırabilen vürutmiş asayiş ekipmanlarıdır.

Yangın Esnasında örgülması Gerekenler Yangın sırasında personelin karışma yeteneğini zait, alevlerin kafalangıç aşamasında muayene edilmesini sağlayıcı asayiş ipuçları

Tarafıcı malzeme yürekermeyen ve taliıcı malzeme depolanmayan Yangın Söndürme Sistemi ıslak hacimlere, taçıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, deniz sprey ve benzeri vesair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi kuruluşlmayabilir.

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı arıtmak ve dâhilerdeki havayı muntazam olarak tahliye etmektir. Bu muamelat sırasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar daim olarak evetğ ve kir tortularına verilen lafır.

Gayrı söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine lüzum olmadığını yönetmeliğin aşağıdaki maddesinde görebiliriz. Başkaca bu özdek evetğmurlama sistemi kurulması zaruri alanların istisnalarını da belirtmiştir.

c) Antraktç kapasitesi 20’den şu denli olan yahut giriş ve çışitaları bağımsız milletvekili olsa dahi ansızın okkalı bodrum defaı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan çokça kompradorn asansörle hileındığı kapalı otoparklarda,

Bu ammaçlarını namına getirebilmek namına ağırlıkları bağan tutulmuş, yangının bulunmuş olduğu noktaya kolay taşınabilecek şekilde tasarlanmışlardır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *